REPORTAGES

Lees hieronder wat we van de bezochte voorstellingen vonden!

279119143_7469807646395187_7059521830281932716_n.jpg

DE KEUZE VAN DE WIJKJURY 2021/2022 WORDT BINNENKORT BEKEND GEMAAKT!

Impressie van een nagesprek met de WijkJury Utrecht in de Stadsschouwburg

spring.png

WIJKJURY UTRECHT OP AVONTUUR BIJ SPRING FESTIVAL

Dit weekend zagen wij door weer en wind twee bijzondere voorstellingen van Dries Verhoeven en Schweigman&.


We begonnen de avond op een verlaten industrieterrein voor TheNarcoSexuals van Dries Verhoeven. Een indringende performance over seksueel drugsgebruik. Gewapend met een koptelefoon dwaalde we rondom een huis, waarbij we door ramen en kieren naar een seksmarathon keken.


“Van TheNarcoSexuals werd ik blij en energiek, omdat ik mannen zag die volledig in vrijheid waren. Tegelijkertijd ervaarde ik de eenzaamheid vanwege de leegte die ze samen wilden opvullen en alle vooroordelen die heersen over chemparties.”

 - ZAKARIA


Vervolgens zagen we de opzwepende en bedwelmende dansvoorstelling Eros van Boukje Schweigman. Over het sensuele (vrouwelijke) lichaam in al haar vormen en kracht. We namen plaats met een stuk chocola rond een glimmende vloer en waren onderdeel van een ritueel waarin het lichaam in al haar vormen wordt gevierd.


“Je wordt helemaal meegenomen in de flow, inderdaad een ritueel zoals ze het zelf omschreven. Ik voelde zoveel vrouwelijke kracht, was haast jaloers dat ik er zelf niet aan mee kon doen. En dan daarbij de twee percussionisten, die zo ontzettend goed zijn.”

  • ESTHER

279176736_7469807613061857_2736099412031100338_n.jpg

WIJKJURY UTRECHT | WHAT IS LOVE | THEATER UTRECHT & WIJ ZIJN DOX 

Afgelopen week zagen wij met maar liefst 30 oude, nieuwe of toekomstige juryleden de voorstelling What is love van Casper Vandeputte & Justin de Jager, een productie van Theater Utrecht en DOX.
“We werden geraakt door alle vormen van liefde die we hebben ervaren in een samensmelting van tekst, dans en muziek.  Een voorstelling die nog lang na galmt. Wat me het meest is bijgebleven zijn de raak verwoorde, filosofische teksten over wat liefde is en kan zijn. En de ontzettend goede pianist.”
-Esther

20220224_TU-What-is-Love_Scenefoto's_Photo-Ben-Houdijk_lr-0196.jpg

DE WIJKJURY VS. DE RECENSENT

Hoe verhouden de ongeoefende ogen van de WijkJury zich tot de professionele blik van een recensent?


WijkJury Utrecht bezocht What is Love van Theater Utrecht en DOX. Wat vind jurylid Zakaria van de recensie van Sander Janssens in het NRC?


"Ik vind de recensie een goede weergave van de voorstelling. Ik herken me in dat de voorstelling je overvalt en tot nadenken stemt. Wat ik mis in de recensie is, dat vanwege de veelvoud aan personages en verhaallijnen, de voorstelling onoverzichtelijk en overweldigend kan zijn.

Ik voelde veel, en tegelijkertijd vond ik het moeilijk om de juiste woorden aan mijn ervaring te geven. Wat ik fijn vind aan de recensie van Sander Janssen is dat het hem gelukt is om passende woorden te vinden voor de abstracte onderwerpen uit WHAT IS LOVE."


De hele recensie lees je hier.