REPORTAGES

Lees hieronder wat we van bezochte voorstellingen vonden!

WIJKJURY UTRECHT | QUAKE | THEATER UTRECHT & DOX

Begin december hield de WijkJury voor het eerst een heuse filmavond inclusief popcorn, zoet én zout. Tijdens deze avond keken we naar de registratie van Quake van Theater Utrecht & DOX, omdat we deze helaas niet in het echt konden bekijken. Ondanks dat waren de Juryleden behoorlijk onder de indruk. Lees hier een aantal van hun reacties.


Yash:

The emotion that each person brought out was really good and the way that it effects everything in life. Everything in general was beautifully portraided in my opnion. It had my attention from start to the end, it was really well done.

Jeroen:

Dit is een van de weinige stukken die echt binnen komt bij mij. Het raakt je gewoon. Dit is gewoon het moderne verhaal van hoe de mens is ontstaan en is geworden. Alle mensen worden meegenomen witte, zwarte, dun, dik, het pakt je gewoon. Alles klopt het licht, de muziek en de dans.

Lila:
Voor mij ging het hierover. De oerknal; lucht, eter, vuur, water en aarde, stof. Deze 5 elementen hebben de levende wezens. Over beschaving en civilisatie en de evolutie van de mens. Over economische en psychische onderdrukking door de politiek. Over het verleden; bijvoorbeeld zware handen door zware arbeid. Over het heden; het machinale en digitale tijdperk. En de toekomst; de super mens, gemodificeerd of gemanipuleerd. Expressievolle dans en acteervoorstelling, het was een prachtige uitvoering.

WijkJury hoopt dat Quake terug komt. Hou Theater Utrecht & DOX in de gaten wanneer je dit pareltje van een voorstelling kan bekijken!

WIJKJURY UTRECHT | SPECTRUM | SCHWEIGMAN& | SPRING IN AUTUMN

De WijkJury bezocht op 27 oktober Spectrum van Schweigman&. In deze installatievoorstelling draait alles om kleur. Hoe intens kan je kleur beleven? Dat was de vraag die deze avond heerste. In deze reis wordt kleur voelbaar en tastbaar. Hoe een aantal Juryleden het hebben beleefd lees je hier.


Zakaria:

Het was nogal een bijzondere voorstelling, doordat ik in onwetendheid de installatie in liep, werden al mijn zintuigen op scherp gezet. Het was een bijzondere beleving, iets wat ik bij reguliere voorstellingen nog niet heb meegemaakt. Van mij had het wel langer door mogen gaan met meer lichtexperimenten. Er waren heel veel emoties die ik niet in woorden kan vatten. Het fascineerde me wat licht met je kan doen. Vanwege de associaties met heelal maakte het me nederig, ik werd er stil van. Als je van kunst houdt en je wilt geprikkeld worden door licht, dan is dit absoluut een aanrader.


Lila:

Ik vond de voorstelling spannend en interessant. Het is net alsof je in een vliegtuig stapt, je voelt dat er iets veranderd in je lichaam. Ik had verschillende associaties, een ringvormige maan- en zonsverduistering, noord en zuid as, allemaal regenboogkleur kleuren. Het leek wel een soort ruimtereis, alsof je in een scififilm als Star Wars zat! Ik werd er rustig van, zeker toen ik een beetje ging mediteren. Iedereen zal deze reis weer anders ervaren.


Gerco:

Het is een mooie, unieke voorstelling, iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Ik had het idee alsof ik ín een sciencefictionfilm zat. Het wisselde af van spannend naar rustig naar weer wat spannender. Het deed iets met me wat ik alleen door deze manier had kunnen voelen. Andere voorstellingen spelen in op empathie voor het verhaal of personage. Hier wordt een gevoel opgeroepen, iets wat jij alleen kan voelen. Ik wist niet dat een voorstelling als dit je op deze manier kan raken. Er is geen afstand meer tussen het thema of verhaal, je bent zelf het verhaal.


De juryleden hebben duidelijke een bijzondere reis meegemaakt. Ook benieuwd? Spectrum van Schweigman& is nog tot en met 15 november te zien op SPRING in Autumn XXXL.

WIJKJURY UTRECHT | SHAKE SHAKE SHAKE | DE DANSERS

De eerste échte voorstelling van dit seizoen die WijkJury Utrecht was SHAKESHAKESHAKE van De Dansers. We zagen deze voorstelling in de Stadsshouwburg in de Blauwe Zaal en achteraf hadden we een nagesprek met de regisseuse en choreograaf Josephine van Rheenen. Hier kwamen mooie reacties op, een geslaagde kennismaking met dans!

Een greep uit de indrukken van de Juryleden:

Gerco

Een voorstelling waarin de samenwerking van acteurs geweldig is.

Mariska

Dynamisch, van begin tot het eind heb ik me niet verveeld, ik werd steeds geboeid.

Sara

Een vervanging voor het zo gemiste concert.

Zakaria

I felt like a was in a concert

Yash

Continously captivating!

Hou de website van De Dansers in de gaten om te zien waar je dit dansconcert kan ervaren.

 
  • Facebook
  • Instagram

©2021 by Wijkjury Utrecht.