11 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooij
6 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
9 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
7 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
8 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
4 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
10 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooij
2 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
1 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
3 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
5 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
 

LILA

6 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Mijn naam is Lila Bhagirath en op 5 maart word ik 65 jaar oud. Ik kom uit Suriname. Ik ben de 3e generatie van de hindoestaanse emigranten uit India van moederszijde en van vaderszijde de 4e. Van geboorte ben ik een Nederlandse. Ik woon in het Museumkwartier. Mijn bezigheden zijn erg sportief, ik fitness en loop graag een rondje Zocherpark, wat mij betreft de mooiste plek van Utrecht, of wandel langs De Nedereindse Plas in Nieuwegein. In normale omstandigheden doe ik 2 x per week aan Tai Chi. Elke vrijdag ga ik naar de hindoestaanse ouderen karaoke. Wat ik tot nu toe heb beleefd binnen de WijkJury vind ik heel goed. Ik heb waardering en bewondering voor de scenarioschrijver, producer en  (jonge) talentvolle artiesten.  Zij doen veel spectaculaire ideeën op die ze in enkele maanden tijd omvormen tot een toneelstuk waarmee ze op het podium staan.

 

JEROEN

1 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Ik ben Jeroen, 37 jaar, en ik kom uit de wijk Zuilen/Ondiep te Utrecht. Ik vind het lekker te gamen, films te kijken en naar het theater te gaan, maar mijn grootste passie is FC Utrecht. Elke thuiswedstrijd ben ik aanwezig. Ik doe mee aan de Wijkjury omdat ik wel van theater hou. Ik heb altijd wel een mening, waar ik het graag over heb. Deze kans kwam op mijn pad en pakte hem met beide handen aan. Ons team is echt een leuk gezellig team; veel mensen van verschillende culturen en leeftijd, dat maak het nog leuker. Dus als je ooit de kans krijgt om dit te doen raad ik het aan!

 

ANNIE

8 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc
 

ZAKARIA

11 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooij

Mijn naam is Zakaria Talhaoui. Ik ben een levenslustige en sportieve jongeman van 34 lentes. Ik ben een echte Cosmopolitan. Na 13 jaar gewoond te hebben in Tanger, Londen en Dubai woon ik nu weer in Utrecht. Waar ik blij van word is ukelele spelen, theatersport beoefenen, theaters bezoeken, in de natuur zijn en joggen en tennissen. Mijn ideale vrije dag is wanneer ik geen dingen gepland heb staan. Ik word wakker en kijk waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan zijn een goed boek lezen, vrienden of familie zien, lekker koken of de natuur opzoeken.  Of gewoon wat ik op mijn laatste vrije dag deed, namelijk  Netflix serie ‘The Queen’s Gambit’ bingewatchen met een pak gevulde roomboterkoeken ;). Wat ik mooi vind aan wonen in Oudwijk is het serene Wilhelminapark en de leuke cafes aan burgemeester Reigerstraat. Ook fijn is dat het grenst aan Amelisweerd waar ik heerlijk kan joggen. Ik ben gek op dieren, vooral op honden die net zoals ik energiek zijn en speels karakter hebben.  Wanneer ik groot word wil ik een Husky, Golden Retriever  of Scottisch Fold. Door mijn deelname aan de Wijkjury hoop ik in contact te komen met voorstellingen waar ik normaliter niet zo snel heen zou gaan. Ik ben reuze benieuwd hoe ik dansvoorstellingen en lichtinstallaties ga ervaren. Ook heb ik veel zin in het maken van nieuwe vrienden die mijn liefde voor theater delen.

 

PATRICK

Ik ben Patrick Messan, 20 jarige student aan het creative college Utrecht. Ik kom uit Togo en woon nu bijna 5 jaar in Nederland. In mijn dagelijks leven ben ik bezig met stage en nieuwe projecten zoeken om ervaring op te doen. Daarnaast ben ik amateurdanser en op weg naar pro maar daarvoor moet ik nog even meer trainen ;). In mijn vrije tijd train ik vaak of chill ik met mijn vrienden. Leidsche Rijn is voor mij een van de beste wijken omdat je daar een sector hebt die veel ruimte heeft voor cultuur en dat vind ik heel nice. Dit vind je namelijk niet snel in Utrecht; een plek waar kunst, skate, dance en theater bij elkaar komt is gewoon geweldig. Mijn verwachting bij de WijkJury is dat ik me, naast het danstheater, meer ga verdiepen in het acteer- en muziektheater.

 

HAY ANH

3 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Hi! Mijn naam is Hai Anh. Ik ben 52 jaar oud en ik kom uit de hoofdstad van Hanoi, Vietnam. Ik woon nu in Bunnik met mijn man. Ik ben een lifestylefotograaf voor gezinnen, hiervoor was ik filmmaker maar hiermee ben ik gestopt sinds ik hier in Nederland ben. Ik hou van reizen en tuinieren. Dus als ik niet ergens heen ga om foto's te maken dan kun je mij vinden in mijn tuin met volle bloemen en veel fruit. Ik ga vaak naar Rhijnauwen en Amelisweerd om te wandelen. Dat zijn prachtige plekken! Ik denk dat het Wijkjuryavontuur voor mij heel onverwacht en interessant zal zijn.

 

MAY

 

MARISKA

Hoi, ik ben Mariska en ik woon bij het Majellapark. Ik vind het leuk om deel te zijn van de WijkJury omdat we allemaal iets gemeenschappelijk hebben, namelijk dat we zelden naar het theater gaan. Daar brengen we dan nu verandering in.

 

YASH

4 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Hoi! Mijn naam is Yash, ik ben een 23 jarige student van Sint Maarten! Nu woon ik in Tuindorp, en hou van elk deel van de stad waar er groen en water is. In mijn dagelijkse leven ben ik een student, een startupondernemer, Date Outside The Box, en een programmamanager voor een Startup Incubator. Ik heb een redelijk druk leven, maar op mijn vrije dag hou ik ervan om te gaan zwemmen, ten minste als het warm genoeg is. Zo niet, dan relax ik door netflix te kijken of racegames te spelen. Ik bij de WijkJury gekomen om de creatieve kant van Utrecht te ontdekken en gave voorstelling te ervaren, wat ik op dit moment zeker doe!

 

GERCO

2 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Hallo hallo, mijn naam is Gerco Versloot, 29 jaren oud. Overdag werk ik als ZZP’er met het bedenken, ontwikkelen en produceren van industriële meetapparatuur voor grote bedrijven en universiteiten. Na een dag van lastige puzzels oplossen op mijn werk, rij ik snel terug naar de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hier kijk ik dan even snel over het Amsterdamrijnkanaal en pak ik mijn dansschoenen om de dansvloer onveilig te maken. Feestjes, socials, of danslessen door heel Nederland word ik blij van, zolang er maar salsa, bachata, kizomba of andere Latin muziek gedraaid wordt. Als er dan nog wat tijd overblijft speel ik vaak spelletjes met vrienden of buren, soms digitaal maar ook gewoon op de keukentafel. Ik doe mee aan de wijkjury omdat ik het leuk vind om te ontdekken wat het theater mij te bieden heeft. Vanwege mijn drukke leven ga ik (bijna) nooit naar het toneel. Ook de discussies na de voorstelling met de productie, acteurs en andere juryleden zijn erg interessant. Omdat iedereen een andere achtergrond heeft zijn de meningen en gevoelens bij de voorstelling nogal uiteenlopend. Dat creëert leuke gespreken die een ander licht op een stuk werpen dan als je alleen of met vrienden zou gaan.

 

SANNE

 

SARA

10 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooij

Ik ben Sara Vanderzwaag, 38 jaar en 14 jaar woonachtig in Nederland. In 2006 kwam ik naar Amersfoort uit Canada om au pair te zijn voor een jaar. Dat beviel wel. Nu ben ik fysiotherapeut zzp'er en geniet volop van het Nederlandse leven. Maar Nederland is zo klein in vergelijking met Canada dat ik wel af en toe door Europa moet reizen om mijn benen te strekken. Ik ben te vinden bij concerten zwaaiend met m'n armen vooraan bij het podium. Bij gezellige kroegjes met een overheerlijk Belgische bier, natuurlijk ook de Ierse pub O’Learys om eens in de week in mijn moedertaal te kunnen spreken – en soms klagen – over de Nederlandse cultuur. Ik vind het geweldig om in de wijkjury te zitten, ben zo ingeburgerd dat ik weet dat als iets gratis is, dat ik het met twee handen moet aannemen. Ik kijk naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen!

 

GERRIE

7 c - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Mijn naam is Gerrie, 77 jaar, ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en woon nu in de Watervogelbuurt. Ik woon al 55 jaar in Utrecht, maar er blijft altijd wel iets Amsterdams in mijn gedragingen (recht voor zijn raap!). Ik heb 3 dochters (+3 schoonzonen) en 6 kleinkinderen tussen 16 en 30 jaar. Ik heb elke dag een clubje nodig omdat ik anders heel lang in bed blijf, want ik ben nogal lui uitgevallen. Ik hou niet van werken in huis, dus het is een zooitje. Ik hou ook niet van koken, dus eet ik zo vaak mogelijk bij de lokale eetclubs. Op mijn leeftijd is elke dag een vrije dag! Ik denk dat ik nog liever de doordeweekse dagen heb, want dan zijn er de clubjes voor senioren. Tijdens de Coronatijd heb ik om in beweging te blijven geregeld op stille tijden gefietst, het liefst de fietsroute richting de Uithof. Het leuke is dat je dan de natuur ziet veranderen met het jaargetijde. Je ziet de lammetjes groeien, hoort de vogeltjes fluiten. Ik fluit altijd naar ze: ze geven altijd antwoord! Op goede dagen lachen de fietsers/wandelaars terug als ik naar ze knik en glimlach. Maar soms kijkt en lacht er niemand. Ik verwacht door het WijkJuryavontuur veel gezellige avondjes te beleven!

 

MEREL

5 a - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Hoi! Ik ben Merel, 21 jaar jong, een oorspronkelijk Brabantse die haar theaterhart heeft gevonden in het midden van het land, in Utrecht. Inmiddels woon ik in de wolken, in Tuindorp, in een heel gezellig studentenhuis. Hier beleef ik de leukste filmavondjes en puzzelochtenden. Als het ook maar enigszins mogelijk is loop ik op een (theater)festival rond om daar te werken. Als ik vind dat ik genoeg heb gelopen ben ik te vinden in de theaterzaal of in de dansschool. Voor de WijkJury ben ik de rechterhand van Jordy en zorg ik dat alles wat de jury beleeft ook door anderen gezien kan worden om zo iedereen aan te steken met het theatervirus.

 

JORDY

9 b - WijkJury Utrecht � Leendert Vooijc

Ik ben Jordy Roeten, 26 lentes jong en projectleider van de Wijkjury Utrecht. Ik werk als docent en theatermaker door het hele land. Mijn hobby's zijn googlen – gemiddeld vier dingen per dag – en douchen, het liefst een warme douche met een koud biertje erbij! Ik ben sinds 5 jaar projectleider van de Wijkjury, omdat ik een uitwisseling wil laten ontstaan tussen wijk en theater. Om een andere stem te laten horen over het theater en een bredere groep mensen het theater in wil krijgen. Ik heb een eigen theatergezelschap waarmee ik voorstelling speel buiten de schouwburg door alle hoeken van het land. Ik ben vrijgezel en woon in Zuilen.