WJ UT PORTRET 2 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 4 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 3 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 7 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 6 B - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 8 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 9 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 10 C - Leendert Vooijce.jp
WJ UT PORTRET 11 A - Leendert Vooijce.jp
WJ UT PORTRET 1 - Leendert Vooijce.jpg
WJ UT PORTRET 5 - Leendert Vooijce.jpg
 

ELISE

Ik ben Elise Ribbink, 42 jaar, alleenstaand en woonachtig in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Bij de gemeente Utrecht werk ik fulltime bij Interne Bedrijven Facilitair & Huisvesting. Wij werken niet voor de burgers maar zorgen dat eigen medewerkers ARBO waardig kunnen werken met alle bijbehorende faciliteiten zoals printers en koffieautomaten. Ik hou van lekker (uit) eten en zonvakantie. Ik ga graag op vakantie naar Spanje, niet alleen voor het zonnige klimaat maar ook voor de fantastische keuken, bijvoorbeeld tapas, verse vis, verse paella, tortilla de patatas en dan heerlijk buiten op het terras met een glaasje bier. Van voetbal houd ik ook, vooral FC Utrecht en PSV Eindhoven. Daarnaast luister ik graag muziek uit de Top 40 en vind ik theater erg leuk. Ik heb mij opgegeven voor WijkJury om nieuwe mensen te leren kennen met diverse achtergronden en nationaliteiten. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat, een jaar lang naar voorstellingen met ieder zijn eigen blik en mening.

 

JEROEN

Ik ben Jeroen, 36 jaar, en ik kom uit de wijk Zuilen/Ondiep te Utrecht. Ik vind het lekker te gamen, films te kijken en naar het theater te gaan, maar mijn grootste passie is FC Utrecht. Elke thuiswedstrijd ben ik aanwezig. Ik doe mee aan de Wijkjury omdat ik wel van theater hou. Ik heb altijd wel een mening, waar ik het graag over heb. Deze kans kwam op mijn pad en pakte hem met beide handen aan. Ons team is echt een leuk gezellig team; veel mensen van verschillende culturen en leeftijd, dat maak het nog leuker. Dus als je ooit de kans krijgt om dit te doen raad ik het aan!

 

RISYENDA

Ik ben Risyenda en ik ben 16 jaar oud. Ik zit nog op de middelbare school en ik doe tweetalig vwo. Buiten school doe ik het liefst aan bakken, zingen, dansen, leuke dingen doen met vrienden en familie, lezen, culture plekken bezoeken en Netflix kijken. Mijn hobby is turnen. Ik heb geturnd voor 7 jaar, maar ik besloot vorig jaar er mee te stoppen. Ik woon in IJsselstein met mijn moeder, zonder broer of zus helaas. Mijn moeder zit bij de wijkjury, daarom vond ik het leuk ook jurylid te worden. Het geeft mij de kans om meer tijd met haar te besteden. Daarnaast heb ik vanaf jongs af aan al een liefde gehad voor het passief bezig zijn met theater en toneel.

 

RIAN

 

WAFAE

Hallo lieve mensen, ik ben Wafae Ezzerhouni en ik woon in Utrecht. Zelf heb ik een kledingzaak in Utrecht.
Kunst, zoals theater en beeldvorming, vind ik onwijs leuk. Ik geniet echt van naar het theater gaan! Daarom is het fantastisch in de WijkJury te mogen zitten. In het theater zie je ook altijd thema’s terug die te maken hebben met kleur, cultuur en de samenleving. De emoties die worden uitgebeeld en gebaseerd zijn op onze samenleving zijn prachtig, en hebben veel raakvlakken met mijn leven. Het is ook een sociale ervaring en erg leerzaam, omdat we naar theater en de samenleving kijken vanuit verschillende invalshoeken.

 

MARTIJN

 

ELISE

Hallo, ik ben Elise, 22 jaar en woonachtig in Tuindorp Oost. Ik maak onderdeel uit van de WijkJury als rechterhand van roedelleider Jordy. Bij onze bijeenkomsten maak ik content voor op onze social media, en ik denk hard na over hoe we WijkJury Utrecht bekender kunnen maken in de stad. Theater is al de kern van mijn leven sinds ik 7 jaar ben en nu nog steeds studeer ik theaterwetenschap. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film of kunstexposities, drink ik biertjes en dans ik met vrienden. Ook pak ik mijn backpack regelmatig in en peer ik ‘m voor een tijdje. Juist omdat ik vaak op hele serieuze toon over theater moet spreken binnen mijn studie, is het super leuk de meningen te horen van de nieuwe juryleden!

 

MARISKA

Hoi, ik ben Mariska en ik woon bij het Majellapark. Ik vind het leuk om deel te zijn van de WijkJury omdat we allemaal iets gemeenschappelijk hebben, namelijk dat we zelden naar het theater gaan. Daar brengen we dan nu verandering in.

 

SHEIMA

Ik ben Sheima en ik ben 27 jaar. Een van mijn hobby’s is het doen van modellenwerk en zeker het lopen over de catwalks. Ik doe een opleiding zorg en welzijn, waarvoor ik stage loop bij verzorgingshuizen. Oh ja, ik werk ook als gastvrouw in Zimihc Theater! Laatst zagen we met de WijkJury de voorstelling Bloedlink, die was echt heel gaaf en tof.

 

AGNES

 

CAROLINE

Ik ben Caroline, 44 jaar, en ik woon Overvecht. Engelstalige luisterboeken en musea vind ik leuk, het Mauritshuis in Den Haag is mijn favoriet. Via de WijkJury maak ik kennis met een andere beleving van theaterbezoek. Ik zie theatergezelschappen die ik uit eigen beweging niet zou bezoeken. De diversiteit van de groep maakt het ook leuk, na afloop van de voorstelling bespreken we de verschillende meningen.

 

GERCO

Hallo hallo, mijn naam is Gerco Versloot, 28 jaren oud. Overdag werk ik als ZZP’er met het bedenken, ontwikkelen en produceren van industriële meetapparatuur voor grote bedrijven en universiteiten. Na een dag van lastige puzzels oplossen op mijn werk, rij ik snel terug naar de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Hier kijk ik dan even snel over het Amsterdamrijnkanaal en pak ik mijn dansschoenen om de dansvloer onveilig te maken. Feestjes, socials, of danslessen door heel Nederland word ik blij van, zolang er maar salsa, bachata, kizomba of andere Latin muziek gedraaid wordt. Als er dan nog wat tijd overblijft speel ik vaak spelletjes met vrienden of buren, soms digitaal maar ook gewoon op de keukentafel. Ik doe mee aan de wijkjury omdat ik het leuk vind om te ontdekken wat het theater mij te bieden heeft. Vanwege mijn drukke leven ga ik (bijna) nooit naar het toneel. Ook de discussies na de voorstelling met de productie, acteurs en andere juryleden zijn erg interessant. Omdat iedereen een andere achtergrond heeft zijn de meningen en gevoelens bij de voorstelling nogal uiteenlopend. Dat creëert leuke gespreken die een ander licht op een stuk werpen dan als je alleen of met vrienden zou gaan.

 

MOHAMMED

 

BRENDA

Mijn naam is Brenda Kemper en ik ben 48 jaar. Ik woon samen met mijn dochter van 16 in IJsselstein. Mijn hobby's zijn lezen, bakken en leuke dingen ondernemen met mijn vriendinnen en natuurlijk ook met mijn dochter. Het theater is ons niet vreemd maar wij bezoeken met name de bekende voorstellingen. Door mijn deelname vorig jaar aan de wijkjury bezoeken wij nu ook voorstellingen die ik anders niet zou hebben bezocht. Ik neem vol enthousiasme voor de tweede keer deel aan de Wijkjury.

 

SARA

Ik ben Sara Vanderzwaag, 37 jaar en 13 jaar woonachtig in Nederland. In 2006 kwam ik naar Amersfoort uit Canada om au pair te zijn voor een jaar. Dat beviel wel. Nu ben ik fysiotherapeut zzp'er en geniet volop van het Nederlandse leven. Maar Nederland is zo klein in vergelijking met Canada dat ik wel af en toe door Europa moet reizen om mijn benen te strekken. Ik ben te vinden bij concerten zwaaiend met m'n armen vooraan bij het podium. Bij gezellige kroegjes met een overheerlijk Belgische bier, natuurlijk ook de Ierse pub O’Learys om eens in de week in mijn moedertaal te kunnen spreken – en soms klagen – over de Nederlandse cultuur. Ik vind het geweldig om in de wijkjury te zitten, ben zo ingeburgerd dat ik weet dat als iets gratis is, dat ik het met twee handen moet aannemen. Ik kijk naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen!

 

KLAAS-JAN

Hey! Ik ben Klaas-Jan Osinga. Ik ben een 20-jarige student en woon in een huis in Ondiep waarbij de douche in de keuken staat en de voorruit uit de deur valt als je hem te hard dicht trekt. Ik hou van muziek, eigenlijk alle genres behalve hardrock en metal, maar met een voorliefde voor techno wat ik dan ook vaak iets te hard aan heb staan op mijn kringloop speakers. Verder ben ik lid van de studentenvereniging S.S.R.-N.U. waar ik bij een dispuut zit waarmee we om de week een activiteit hebben. Dit kan van alles zijn, maar ook theater en dat vond ik afgelopen jaar eigenlijk wel heel leuk, dus toen ik gevraagd werd om mee te doen met de wijkjury heb ik ja gezegd. Het lijkt me vet om naar voorstellingen te gaan die ik anders nooit zou uitkiezen. En de dansvoorstelling lijkt me in het bijzonder erg gaaf.

 

JORDY

Ik ben Jordy Roeten, 25 lentes jong en projectleider van de Wijkjury Utrecht. Ik werk als docent en theatermaker door het hele land. Mijn hobby's zijn googlen – gemiddeld vier dingen per dag – en douchen, het liefst een warme douche met een koud biertje erbij! Ik ben sinds 4 jaar projectleider van de Wijkjury, omdat ik een uitwisseling wil laten ontstaan tussen wijk en theater. Om een andere stem te laten horen over het theater en een bredere groep mensen het theater in wil krijgen. Ik heb een eigen theatergezelschap waarmee ik voorstelling speel buiten de schouwburg door alle hoeken van het land. Ik ben vrijgezel en woon in Zuilen.

 
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Wijkjury Utrecht.

WJ UT PORTRET 9 - Leendert Vooijce.jpg